Informatie A-orkest
Registreer

A-orkest

Het A-orkest bestaat uit ongeveer vijftig leden in de leeftijd van 16 tot 80 jaar. Er wordt gerepeteerd op de maandagavond van 20.00 uur – 22.00 uur. A.M.D.G. is een harmonieorkest, wat inhoudt dat er naast koperblazers (o.a. trompet, hoorn, trombone) en slagwerk, ook houtblazers in het orkest zitten, zoals klarinetten, dwarsfluiten, fagotten en saxofoons. Het repertoire van dit orkest is veelomvattend: er worden marsen gespeeld, klassieke werken, religieuze muziek en ook populaire nummers.

 

De soorten optredens die het A-orkest geeft zijn dan ook divers. Het orkest doet mee aan marsoptredens, maar geeft ook zittende concerten:

  • Marsoptredens: reveille koninginnedag, lampionnenoptochten, avondvierdaagse inhaalavonden, straatparades, bloemencorso’s, maar ook soms wedstrijden zoals het Wereld Muziek Concours.
  • Concertoptredens: kerstnachtdienst, jaarlijks stadsgehoorzaalconcert, buitenlandse concerten in o.a. Hauzenberg, Soest (allebei Duitsland) en Pàpa (Hongarije). En het unieke Nieuwe Markt Concert “Let me entertain you”, met een groot koor, solisten en een spetterend programma van de Triomfmars Aida en musicalwerk the West Side Story tot aan Vrienden voor het leven van Jan Smit en Let me entertain you van Robbie Williams.

 

Enkele andere hoogtepunten van het A-orkest kunt u lezen op de homepage van deze site.

 

Interesse om lid te worden of een optreden aan te vragen? Neem dan contact op met Arnold de Groot - boekingen@amdgkampen.nl

 

Inlogformulier