'' AMDG schittert tijdens defilé Veteranen dag''

Muziekvereniging AMDG had voor het tweede jaar op rij de eervolle uitnodiging om deel te nemen aan het defilé van de Veteranen dag in Den Haag.

 

Het defilé werd zoals gewoonlijk afgenomen door koning Willem Alexander samen met premier Rutte en minister Hennis van defensie. AMDG was ook nu één van de weinige burger muziekkorpsen die mee mochten doen en deed dat met grote overtuiging. Voor een massaal publiek langs het parcours werd het optreden van het korps een groot succes, waarbij de muzikanten heel wat complimenten in ontvangst mochten nemen. Duidelijker dan de reactie van de veteranen zelf kan AMDG het niet verwoorden:

 

Geacht Bestuur,
Wij willen hiermee onze dank betuigen voor de zeer fijne marsmuziek tijdens de Veteranen dag gisteren in den Haag. Wij zijn het peloton (Ned.Nieuw Guinea veteranen en oud marinemensen die daar hebben gediend) dat achter uw orkest liep. Na onze ervaringen met andere orkesten ,vorig jaar en dit jaar in Wageningen, was het o zo plezierig om een orkest voor je hebben lopen dat gedurende de hele mars ervoor zorgde dat je ontspannen in een goed ritme kon marcheren. Echt plezierig. Onze dank namens het gehele AVOM peloton.


Hartelijke groeten en succes toegewenst,

ns het peloton,