Nieuws
Registreer

Jong AMDG Nederlands Kampioen

Jong AMDG heeft op zaterdag 20 januari een geweldige prestatie geleverd door in Wijchen Nederlands Kampioen te worden in de 4e divisie bij de mars wedstrijden. Het was een herhaling van het kunststukje uit 2016 toen ze ook de titel wonnen en de beker mee naar Kampen mochten nemen. Concerterend speelde het korps de DS mars waar ze 82 punten en eerste prijs mee scoorden. Marcherend brachten ze de mars Play inn ten gehore waarvoor ze 83,67 punten kregen en ook een eerste prijs. Dirigent Richard van Eden en marsinstructeur Ronny Palland waren net als de muzikanten zeer tevreden met het resultaat, zeker gezien het drukke programma dat in de afgelopen maanden was afgewerkt.

Extra bijzonder was de prestatie voor tamboermaitre Jessica Hubach die voor de laatste keer het korps leidde, omdat zij overgaat naar de senioren. Voor haar waren er na afloop niet alleen felicitaties maar ook woorden van dank van de voorzitter en een fraaie foto als aandenken. Jong AMDG kan na deze prestatie direct door met de voorbereidingen op het jaarlijkse zaalconcert van AMDG op zaterdag 10 maart in de Stadsgehoorzaal. Daar zal de Nederlandse Kampioen zeker nog eens in het zonnetje gezet worden.

 

 

 

100e lid

Muziekvereniging AMDG heeft de laatste jaren de stijgende lijn in meerdere opzichten weer te pakken. Dat blijkt onder andere in een groeiend aantal leden.

Afgelopen dinsdag verwelkomde de vereniging het 100e lid. Jesper Drent was de gelukkige, die zich recent heeft aangemeld als nieuwe leerling slagwerker. Uiteraard kreeg Jesper uit handen van bestuurslid Lisanne Sollie enkele presentjes overhandigd.

AMDG is niet alleen trots op het 100e lid, maar zeker ook op de groeiende jeugdafdeling. Vorig jaar behaalde het jeugdorkest al het Nederlands Kampioenschap bij de mars wedstrijden en ook dit jaar zijn zij weer uitgenodigd om in januari deel te nemen aan het NK. Iedereen die interesse heeft om muziek te gaan spelen is van harte welkom om een keer op de maandagavond te komen kijken in de Opmaat, het clubgebouw van AMDG.

Het trotse, nieuwe lid Jesper Drent

Prestigieus Jong AMDG wint in Elburg

 

ELBURG - Jong AMDG heeft afgelopen zaterdag op het Marching Music Contest in Elburg een 1e prijs behaald. Als enige jeugdorkest nam Jong AMDG deel aan het marsconcours. 

Geslaagd!

In juni zijn de volgende leden geslaagd, van harte gefeliciteerd!

A diploma

Thijs Luisman - trombone

Marice Spoelstra - klarinet

Bertine Brijder - alt saxofoon

Coen van Dijk - drums 

Andrea Hubach - alt saxofoon

Coen van Dijk - snare

B diploma

Ben Jonker - snare

Jay Mik - snare

Gabrielle de Jong - klarinet

Martijn Drent - trompet

Heleen Dezijn - alt saxofoon

Simone vd Berg - snare 

 

Alle aanwezige leden ontvingen na afloop van de uitreiking een presentje namens AMDG.

 

 

Inlogformulier